niedziela, 27 kwietnia 2014

Helska Foka Szara

Dzisiaj wybraliśmy się na Hel. Bywam tam rzadko , bo latem korki i "stonka" odstraszają.Z reguły odwiedziny przyjaciół z głębi Polski, są pretekstem do wypadu w te rejony.
I tak było dzisiaj. Piękna pogoda , rybka z kutra i Bałtycka foka szara w helskim Fokarium
Nawet dzisiejsza styliza przypadkowo się zgrała z tym cudownym zwierzątkiem.....


                                                            koszula - Cubus
                                                             sweter - Cubus
                                                                 szal - Reserved
                                                           spodnie - Fishbone
                                                               botki - Laura Giusti
                                                           okulary - Zara







        Wiosna w pełni kochani ............

niedziela, 20 kwietnia 2014

Wielkanoc 2014

Kochani, wszystkim Wam życzę wspaniałych Świąt...........
A tak my spędziliśmy ten dzień .










I cudowny wypad z przyjaciółmi na Helski Półwysep.......................



    CHAŁUPY







    Pozdrawiam świątecznie................

sobota, 12 kwietnia 2014

Street Look

Ciągle w biegu ! Jak ja mam dosyć tego tempa !
Trzeba zwiewać z domu , bo tutaj jest wieczna harówa i bieg donikąd !
I stres do tego - Co się jeszcze wydarzy na kontynencie ?!
Tu Krym , Donieck czy Charków - gęba prymitywa Putina - a tam pralnia zawalona brudami, stos do prasowania , nieodrobione lekcje Tośki i ja w wiecznym niedoczasie .
Dokąd to wszystko zmierza ? I ......po co ?
Oj, łapię doła jak nic !!!
Dzisiaj w biegu ( no właśnie ! ) sesja - w drodze po zakupy -
Nie dajmy się zwariować kochani !






                                                   czapka - Reserved
                                                    kurtka - S/H
                                                sukienka - Atmopshere
                                                       buty - Reserved
                                                     torba - New Yorker












FOTO Antonina Gzyl

wtorek, 8 kwietnia 2014

Gobelinowa spódnica


Ostatnio upolowana na przecenach w New Look spódniczka :)
Faktura tapicerki czy gobelinu . Ujmujący krój bombeczki i bardzo moje kolory !!
Wiosennie po raz enty.
Jest dzisiaj tak cudnie , że wypadam zaraz do ogrodu dopieścić moje tulipany i żonkile .
Życzę wszystkim wspaniałego dnia . Paaaaaaaaaaaa.........











                                   spódniczka - New Look
                                         koszula - Zara
                                     kamizelka - H&M
                                              buty - Lodi
                                         płaszcz - S/H
                                            torba - Allegro
                                           pasek - Cropp



                              FOTO GG

piątek, 4 kwietnia 2014

Makaron z pieczoną papryką i fasolą







To jest eksperyment !
Ale mam dobrą wiadomość  - gdyby dla kogoś słowo "eksperyment" brzmiało niebezpiecznie -
danie wyszło wyśmienicie :)........
Sporo tu zaskakujących smaków , które bardzo fajnie się dopełniają.
Jest tu pieczona słodka papryka, są oliwki i feta, ostra papryczka chili i łagodząca biała fasola z awokado.
Ale do rzeczy!

Składniki na 2 osoby:
1/3 opakowania makaronu spaghetti
1 pieczona czerwona papryka
7 suszonych pomidorów
1/2 słoiczka zielonych oliwek
1/2 puszki białej fasoli
1/2 awokado
2 ząbki czosnku
1 papryczka chili
1/2 opakowania fety bałkańskiej z Lidla
oliwa z oliwek
świeża bazylia

Najpierw pieczemy w całości paprykę w temp.200 stopni przez około 30 minut.
 Po upieczeniu wkładamy ją od razu do zimnej wody. Po tym zabiegu skórka zejdzie bez problemu. Gotujemy makaron spaghetti al dente w osolonej wodzie.
 A podczas gotowania makaronu przygotowujemy resztę składników dania.
Kroimy w paski suszone pomidory, dodajemy fasolę i wyciśnięty czosnek.Dodajemy pokrojoną paprykę. Wcześniej zdejmujemy z niej skórkę i oczyszczamy z gniazda nasiennego. Podgrzewamy wszystko na patelni, z odrobiną oliwy z oliwek przez kilka minut.
Na gorący makaron wykładamy nasze składniki z patelni. Na wierzch kruszymy fetę i pokrojone w plasterki lub kostkę awokado,  oraz oliwki w całości ( bez pestek). Dodajemy pokrojoną drobno ostrą papryczkę razem z nasionami.
Jeśli ktoś nie lubi ostrych dań, można ją pominąć lub dodać bez nasion.
Skrapiamy danie oliwą z oliwek i posypujemy świeżą ,zieloną bazylią.
Gotowe ! Lampka dobrego, czerwonego wina dopełni orgii smaków........